TRIXIE-Week
Nu 15% korting op TRIXIE-producten ontvangen!

Uw hond verdraagt geen granen?

Helaas lijden steeds meer honden aan granenallergie. Bij alsa-nature vindt u vele lekkere en gezonde alternatieven in granenvrije hondenbrokken, granenvrije natvoeding, hondenworsten, hondenkoekjes en kauwartikelen zonder granen. Voor een gezond en lang hondenleven bieden wij de juiste voedingscomponenten.

Granenvrij hondenvoer

Waarom granenvrij hondenvoer voeren?

Honden zijn van nature vleeseters. Hoewel de viervoeters ook andere voedingsbestanddelen kunnen verteren, vormt vlees nog steeds de basis van een uitgebalanceerd, gezond hondendieet. Veel soorten hondenvoer bevatten naast vlees en andere ingrediënten ook granen. Dit is in de basis niet slecht voor de maag van de hond, maar gevoelige of allergische honden reageren soms sterk op graan in hun voer en krijgen bijvoorbeeld spijsverterings- of huidproblemen. Graanvrij hondenvoer kan hierbij helpen. De uitgebalanceerde samenstellingen met alternatieve koolhydraatbronnen maken het graanvrije hondenvoer van alsa-nature goed verteerbaar en bijzonder smakelijk.

Granenvrij hondenvoer van alsa-nature

Ons graanvrije hondenvoer van alsa-nature bevat alle belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten, vitaminen en mineralen die uw hond nodig heeft voor een uitgebalanceerde voeding. Al onze producten zijn gemaakt zonder kunstmatige kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen, waardoor onze voeding bijzonder licht verteerbaar is, zelfs voor gevoelige honden met allergieën of intoleranties. Daarnaast bieden wij een gevarieerde keuze aan graanvrij hondenvoer met een hoog vleesaandeel, zodat er voor iedere viervoeter iets passends bij zit. Naast natvoeding en droogvoeding vindt u in ons assortiment ook vele granenvrije kauwartikelen en hondenkoekjes – alles uitsluitend van natuurlijke ingrediënten voor een gezond hondenleven.

  • Laag allergiepotentieel
  • Bijzonder licht verteerbaar
  • Uitgebalanceerde recepten
  • Ook geschikt voor honden zonder allergieën
  • Natuurlijk gezonde, puur natuurlijke ingrediënten

Hebben honden granen nodig?

Graan in hondenvoer is niet per sé ongezond; de hond kan zijn koolhydraatbehoefte goed uit granen zoals tarwe, haver, gerst, spelt, gierst of maïs halen. Als het voer echter te veel graan bevat, kan het voor de hond lastig zijn om te verteren. Vooral bij gevoelige honden kan een teveel aan granen spijsverteringsproblemen veroorzaken. Daarom kan een graanvrij dieet zinvol zijn. In hoogwaardige graanvrije producten zoals die van alsa-nature worden bijvoorbeeld aardappelen gebruikt als alternatieve koolhydraatbron. Hierdoor wordt uw hond ook met een granenvrij dieet goed voorzien van alle voedingsstoffen.

Wat valt er allemaal onder granen?

De bekendste graansoorten zijn tarwe, spelt, rogge, gerst en haver, maar maïs en rijst worden ook wel graan genoemd. Niet al deze granen bevatten echter ook het gluteneiwit. Maïs, rijst en zogenaamde pseudogranen zoals amarant of quinoa zijn glutenvrij. Haver kan ook glutenvrij zijn als speciale verwerkingsprocedures worden gevolgd. Producten die als glutenvrij worden geëtiketteerd, zijn echter niet altijd granenvrij.

Wanneer moet mijn hond granen vermijden??

Een granenvrij dieet wordt vooral aanbevolen voor honden met een gevoelige maag. Dit uit zich meestal in spijsverteringsproblemen zoals diarree of obstipatie. Ook als uw hond gevoelig is voor allergieën, kan het zinvol zijn om hem graanvrij hondenvoer te geven. Allergieën en intoleranties voor graanhoudend voedsel uiten zich vaak in huidreacties bij honden - vooral de poten, oren en oksels van het dier worden getroffen. Er kan hevige jeuk optreden, waardoor de hond zichzelf meer gaat krabben en likken. Kale plekken in de vacht en ontstoken huidplekken kunnen het onaangename gevolg zijn. Als u symptomen zoals diarree of jeuk bij uw huisdier opmerkt, kan het overstappen op graanvrij hondenvoer een oplossing zijn voor deze problemen. Heeft u vragen over granenvrije hondenvoeding of vraagt u zich af of een graanvrij dieet geschikt is voor uw hond en hoe u het beste kunt overstappen van voeding, neem dan gerust contact op met onze voedingsdeskundige. Hier krijgt u individueel advies en, indien u dat wenst, aanbevelingen voor de juiste hondenvoeding voor uw huisdier.